De har tagit över huset!

Nu är det kattungar överallt och ingenstans. Vi har en ”walking closet” och där får man vara vaksam när man går in. En rusar in samtidigt som mig och när man tar ut den kommer tre nya in 😀 Jaa, så är det här just nu. Vi har ett stort hus som tur är och deras rum är basen för våra katter vanligtvis. Då vi har två Amrisar (hundar) så vill vi att katterna har en fredad zon. Detta rummet föddes de i och här har de varit hela tiden men förra veckan hoppade alla över grinden. Nu står grinden lite på glänt så bara katterna kan komma in i rummet. Hundarna har lärt sig att här får de inte vara. De är lite som popcorn. Hundarna har vant sig vid att det poppar runt dem hela tiden. Det är så skönt med britter för de hänger aldrig i gardinerna eller klättrar på väggarna. Utan är bara med oss lite överallt.

De har alla klivit över kilostrecket och är så mysiga. Alla är tingade och jag är så glad över att de kommer att få fina familjer. Lilla Yavira stannar hos mig tillsvidare. Silver (Arvid) kommer att bo hos mig till efter påsk då blivande matte ska åka till SW i Finland.

Perioden som var mellan denna kullen (två år) har jag inte varit så aktiv i olika kattgruppen. Men jag blir så fundersam över alla dessa besserwizzers. Ett exempel… Det var en orolig kvinna som bara fått en kattunge och hon ville ha råd om hon tyckte att den andra katten i hushållet skulle ha fritt tillträde till den nyförlösta mamman till den andra katten. Jag har inga åsikter om hur folk väljer att ha sina katter men jag svarade i den tråden att jag inte skulle göra så för att mamma katt måste få lugn och ro de första tre veckorna. Jag berättade då att min kull och Ellie var i eget eget rum ojojoj vilket påhopp det blev. Men så gör jag. Dels för att jag har två hundar och sen ytterligare två katter. Ellie accepterade bara mig de tre första veckorna. Hon blev tom störd av att min man kom och tittade på hennes ungar. När ungarna kommit ur boet och klarade sig bra på egen hand då satte jag upp grinden till rummet och Maalik och Leo fick komma in. Men aldrig hundarna. De lärde känna dem mellan grinden till deras rum. Så när de väl nu är i hela huset så är hundarna vana och kattungarna bryr sig inte om dem alls. Skygga är de inte heller för andra människor. För övrigt så gick jag ur den gruppen. Det finns ett kapitel i Jordbruksverket som heter ”så sköter du din katt” här står det tydligt att kattmamman ska ha tillgång till en lugn och skyddad plats för sina kattungar.

En härlig tid lider mot sitt slut och nu njuter jag och gosar så mycket det går snart är det dags för andra vaccinationen, chip och besiktning.