Då kom äntligen de små…

Vad jag har väntat men äntligen kvällen till fredag 24 januari föddes Ellies och Maaliks första kull det är också min första brittisk långhårs kull. Lilla familjen mår bra och de går stadigt upp i vikt. De är så underbara och jag är så lycklig över dessa små. Jag som inte skulle hålla på med uppfödning mer, hmm… Kullen kommer att få ryska namn med en svensk ”touch” Ellie är från Ryssland och Maaliks pappa likaså, jag tycker att det är lite kul att hålla det temat. Ni kommer att kunna läsa mer om dem under Kull J.

Första ungen föddes och allt såg bra ut och Ellie tog hand om ungen helt själv. Sen tog det nästan tre timmar till nästa och tyvärr så var den död. Jag började misstänka lite dåligt värkarbete från Ellie och bestämde mig efter ytterligare två timmar när ingen mer kom ut att ringa veterinär. Så det var bara att lägga Ellie och den lilla nyfödda i en bur och åka så fort det gick till veterinär. Så de två sista är födda på Smådjurskliniken i Hallsberg där Ellie fick värkstimulerande. Efter tjugo minuter var alla ute och Ellie och jag kunde pusta ut. Att en förstagångs hona kan få svaga krystvärkar är inget konstigt och varje dräktighet ser olika ut. Ellie var alert och med hela tiden hos veterinären och Aramayis var så imponerad av hennes lugn och att hon lät sig hanteras med röntgen, ultraljud och insättning av kanyl utan att bli arg och framförallt att hon var i sån fantastisk kondition och fullpälsad. Min vackra coola Ellie.

Tack Aramayis för ovärderlig hjälp på din lediga dag <3

To Irina with love: What I’ve been longing for this litter, and finally the night of Friday, January 24, Ellie and Maalik’s first litter was born. It is also my first British longhair litter. The small family is doing well and they are steadily gaining weight. They are so wonderful and I am so happy with these little ones. And I who do not want to breed more, hmm … The litter will get Russian names with a Swedish ”touch” Ellie is from Russia and I think it is a bit fun to keep that theme. You will be able to read more about them under Kull J.

The first child was born and everything looked fine and Ellie took care of the baby alone. Then it took almost three hours for the next one and unfortunately it was dead. I started to suspect some bad work from Ellie and decided after another two hours when no one came out to call the vet. So it was just to putting Ellie and the little newborn in a cage and drive as fast as possibly to the vet. So the last two were born at the Small Animal Clinic in Hallsberg, where Ellie get stimulation. After twenty minutes everyone was born and Ellie and I could breathe out. Ellie was calm with the vet all the time and Aramayis was so impressed with her and when she been treated with X-rays, ultrasound and cannula insertion without any noise and that she was in such fantastic condition and completely in full fur. My beautiful and cool Ellie. Thank you Aramayis for your invaluable help on your day off <3

Thank you Irina for this beautiful little girl <3


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *